Névjegy

Erdélyi Boróka vagyok, időgazdálkodás és hatékonyság szakértő, tanácsadó, tréner.

Erdélyi Boróka

Már gyerekkoromban is… kezdődik sokak szakmai bemutatkozása, és én sem vagyok kivétel. Kiskamasz koromban az egyik unokatestvérem egy időgazdálkodási könyvet kapott karácsonyra, amelyet még aznap este kiolvastam, és azóta szerelmese vagyok a témának. Az ominózus könyvet ma már nem tartom korszerűnek, de nagyra becsülöm, hiszen elindított ezen a pályán, amely ma már állandó örömem és siker- és flowélményem. Persze nem volt kanyaroktól mentes az út, ám egyetlen mozzanatot sem bánok, mert minden tanulás és tapasztalás hozzájárult ahhoz, hogy azzá a szakemberré váljak, aki ma vagyok.

A villamosmérnöki diplomámmal jutottam hozzá a mérnöki szemlélethez, illetve remek módszereket tanultam, amelyeket a döntéshozásban, optimalizálásban emberi nyelvre lefordítva hasznosíthatok. A gazdasági képzés leginkább abban segített, hogy megtanuljak több különböző nézőpontot összeegyeztetni, illetve a projektmenedzsment készségeim is rengeteget fejlődtek, míg eljutottam a második diplomámig.

A pályámat IT tanácsadóként kezdtem, ami már egy konkrét lépés volt a segítő szakma felé, mert bár elsősorban informatikai területen dolgoztam, a munkám kulcsa az emberekkel való kommunikáció volt – a célokat közösen kimondani, majd a megfelelő módszereket együtt kiválasztva vállvetve dolgozni a megvalósításért.

A nagyvállalati világban a lean alapú folyamatmenedzsment területén találtam meg önmagam, ezen a ponton éreztem úgy először: összeérnek a szálak. Kikristályosodott az időgazdálkodással kapcsolatos szemléletem, a bonyolult módszerek, korszakalkotónak kikiáltott időmenedzsment rendszerek helyett a lean alapú időgazdálkodásban, az emberközpontú megközelítésben és az egyszerű, személyre szabott megoldásokban hiszek. Végzett business coachként a coaching eszköztárát is felhasználva motiválom ügyfeleimet abban, hogy megtalálják a saját megoldásaikat.

A gyerekeim születését szakmai szempontból is fontos állomásnak tartom: az anyai szerep alázatra és empátiára tanított, ami elengedhetetlen a tanácsadói területen, ráadásul egy állandóan mozgó, változó környezetben tesztelhettem az időgazdálkodási elméleteimet, az eddigi üzleti terep helyett a magánéletben. A kisgyerekes lét örömei mellett magam is megtapasztaltam a bennünket, szülőket érintő kihívásokat – tudom, hogy milyen nehéz a sokféle elvárásnak megfelelni, állandó időnyomás alatt a különféle szerepekkel zsonglőrködni, a kapcsolatainkra, illetve önmagunkra időt szakítani.

Tapasztalataim sokrétűen segítik a munkámat: mérnökként a folyamatos fejlődésre, a valóban működő és fenntartható módszerek kialakítására törekszem; projektmenedzseri hátterem a munkafolyamatok átlátásában, optimalizálásában van segítségemre; anyaként átérzem a szülői szerepek közötti állandó lavírozás nehézségeit, tanácsadói múltamból adódóan pedig hatékonyan motiválom ügyfeleimet abban, hogy megtalálják a saját megoldásaikat.

20 év az időgazdálkodás területén, 12 év projektmenedzsmentben és tanácsadásban, 8 év anyaként, mindez ötvözve emberismerettel és empátiával – ezzel a tudással és tapasztalással felvértezve várlak magánéleti és üzleti kérdéseiddel.

Erdélyi Boróka
30/974-9191
hello@erdelyiboroka.hu