cropped-EB_consultant_header.png

Törődj magaddal!

konzultációs csomag olyan embereknek, akik nem szánnak elég időt önmagukra

cover_TM_EB
Egy ideális világban sosem hangozhatna el az a mondat: “nincs időm önmagamra”.
Egy ideális világban nem visszhangoznának olyan gondolatok a fejünkben, hogy “nem érdemlem meg”.
Egy ideális világban nem kerülne mindig a legutolsó helyre a kikapcsolódás, a töltődés, a pihenés.
Egy ideális világban nem esnénk kétségbe, hogy mit is kezdjünk a véletlenül ölünkbe pottyant szabadidővel.
Egy ideális világban ezt a konzultációs csomagot nem kellett volna létrehoznom.

De nem élünk ideális világban.

Nem törődünk magunkkal, és ennek igen komoly következményei lehetnek.

Nincs idő és lehetőség kikapcsolódásra, s ha mégis nagy nehezen szert teszünk némi szabadidőre, nem tudjuk, mihez kezdjünk vele. Sőt, sokszor észre sem vesszük, s emiatt elfecséreljük! Ha mégis minden adott lenne, akkor otthonról hozott minták okán vagy a társadalom által sugalmazott elvárások miatt nem engedjük meg magunknak a pihenést, a szórakozást, az örömet…

5 éve dolgozom időgazdálkodási szakértőként. Ez idő alatt rengeteg emberrel volt szerencsém együtt dolgozni – rengeteg történetet hallottam munkáról, magánéletről, a kettő egyensúlyáról, s főleg annak hiányáról. Családi állapottól, munkától függően igen szerteágazóak az időgazdálkodással kapcsolatos nehézségek, ám van egy olyan terület, ami kortól, nemtől, beosztástól, mindentől függetlenül mindenkinél döcögősen működik, és ez nem más, mint a szabadidő megteremtése és felhasználása.

Az okok változatosak, az eredmények azonban egy irányba mutatnak: aki nem szán időt önmagára, a saját testi-lelki-szellemi feltöltődésére, az előbb-utóbb, valamilyen formában a kiégés közelébe kerül. Tévhit, hogy a kiégés kizárólag a felsővezetők betegsége, ellenkezőleg: mindannyiunkat fenyeget. Ha pedig beköszönt, az bizony már nem észrevétlen, hanem komoly tünetekkel jár,  s gyakran pszichológus, pszichiáter segítségével tud csak kilábalni az érintett.

A kulcs a megelőzés. Természetesen a kiégésnek több oka van, a pihenés, kikapcsolódás hiánya “csak” az egyik közülük – ám pont egy olyan tényező, amin lehet változtatni!

Mert igenis “van idő önmagamra”.
Mert igenis “megérdemlem”.
Mert igenis lehetek én is az első helyen.

Hogyan segít ebben a Törődj magaddal! konzultációs csomag?

Tapasztalataim szerint öt oka van annak, hogy nem törődünk magunkkal:

  • nem ismerjük fel a fontosságát
  • azt gondoljuk, nincs rá időnk
  • belső vagy külső elvárásokra hallgatva nem engedjük meg magunknak
  • nem tudjuk, melyek azok a kikapcsolódási módok, amelyek valóban pihentetnek, feltöltenek
  • nem tervezzük meg a szabadidőnket.
A konzultációs csomag mindegyik okra megoldást nyújt.

A Törődj magaddal! konzultációs csomag tartalma:

A Törődj magaddal! konzultációs csomag úgynevezett szendvicstechnikára épül. A csomag két, egyenként 60 perces konzultációt tartalmaz. Az első konzultáción a jelenlegi helyzet és az okok feltérképezése történik, illetve kialakítunk egy stratégiát, amely segítségével a fent említett okok kezelhetők. A konzultációt követő hetekben ezen öngondoskodási stratégiákat helyezzük működésbe közösen: a munka oroszlánrésze a tiéd, én a háttérből segítek, amikor csak szükséged van rá (e-mailes formában). A második konzultáció során megbeszéljük, mi működött, mi nem, finomhangoljuk a stratégiát, további ötleteket vetünk be. A közös munka után sem engedem el a kezed: szükség esetén segédanyagokat küldök, illetve a következő egy hónap során továbbra is rendelkezésedre állok e-mailben, hogy gördülékenyen tudj változtatni.

A munkánk eredményeként

  • megismered a viszonyod a szabadidővel, a kikapcsolódással, a feltöltődéssel, a pihenéssel
  • megfogalmazod, milyen külső és belső tényezők akadályozhatnak az öngondoskodásban, és stratégiákat ismersz meg ezek leküzdésére
  • megtanulod, hogyan alakíthatsz ki magadnak saját időt, és azt hogyan védheted meg, hogy valóban jusson idő önmagadra
  • kialakítod a saját öngondoskodási stratégiádat
  • megtanulod megtervezni a saját szabadidődet, hogy ne ad hoc módon ússzon el melletted a kevéske szabadidőd, hanem valóban a feltöltődésedet szolgálja.

A közös munkánk során a kompetenciahatáraimat maximálisan betartva dolgozom, így ha szükségesnek látom, fenntartom a jogot arra, hogy pszichológushoz, pszichiáterhez irányítsalak.

Hogy miért dolgozz velem?

boro_sidebar

Hadd meséljek kicsit magamról…

Erdélyi Boróka vagyok, időgazdálkodás és hatékonyság szakértő, tréner, business coach.

Hiszek abban, hogy a testhezálló időgazdálkodás a kulcsa annak, hogy elérjük a szakmai és magánéleti céljainkat, ezzel egyensúlyt teremtve a különböző életszerepeink között. Küldetésem, hogy a hatékony és észszerű munkavégzést, valamint ebből adódóan a kiegyensúlyozott magánéletet minél több ember számára elérhetővé tegyem.

Tréningek, előadások, konzultációk keretében segítem ügyfeleimet. A közös munka során a sok éves projektmenedzseri, folyamatszervezői, business coach tapasztalataimat, valamint mérnöki szemléletemet is latba vetem, hogy vállalati és magán ügyfeleim is megleljék a személyes hatékonyság, az optimális időgazdálkodás és a munka-magánélet egyensúly kulcsát.

Mit mondanak, akik már dolgoztak velem?

"2018-ban, egy szép tavaszi reggelen összeestem az irodában. Akkorra már hetedik éve dolgoztam projektmenedzserként egy kereskedelmi banknál, és őszintén mondom: a munkámnak éltem. Rengeteget dolgoztam, késő este, hétvégén is, és nagyon élveztem annak ellenére, hogy nagyon kimerítő volt. De úgy voltam vele, fiatal vagyok, bírom. A kórházban, amíg tartottak a kivizsgálások, átértékeltem a helyzetet, és úgy döntöttem, itt az ideje a változásnak. Ennek egyik része volt a Boróval közös munka. Átterveztük a mindennapjaimat, és legnagyobb meglepetésemre nemcsak a munkanapommal akart foglalkozni, hanem a szabadidőmmel is. Pedig nekem olyanom nem is volt! De Boró csinált rá, és rávett arra is, hogy valóban magamra szánjam ezt az időt. Régi hobbijaimat vettem elő, és újakat találtam. Többek között egyik új hobbim kapcsán ismertem meg a leendő feleségem is, akivel ma már két ikerkislány újdonsült szülei vagyunk. Ma már tudom, hogy időre van szükségem, nemcsak magam miatt, hanem a családom kedvéért is.”
Demeter Ferenc
"Borót a férjemtől "kaptam" tavaly karácsonyra. Két gyerek (egy 7 éves kisfiú és egy 5 éves kislány) anyukája vagyok, születésük óta a családomra fordítottam minden energiámat. Magamra nem nagyon szántam időt, úgy gondoltam, most nem én vagyok az első. Amikor visszatértem a munkába, még kevesebb idő jutott önmagamra, és egyre kedvetlenebbé váltam, bár én ezt nem vettem észre, a családom viszont igen. Boróval egy pár alkalommal konzultáltam, a beszélgetéseink nagyon sok mindent indítottak el bennem, nemcsak az időm, és főleg a szabadidőm beosztásával kapcsolatban, hanem más területeken is inspirált, így jelenleg nemcsak a családomra és önmagamra van időm, hanem új szakmát tanulok (amelyhez szintén Boró segítségével teremtettem időt). Köszönöm, sőt, köszönjük - hiszen a családom is rengeteget nyert a közös munkánkból <3"
Heilig Diána

A Törődj magaddal! csomag tartalma:

A csomag ára: 40.000 Ft.

KAPCSOLAT

Erdélyi Boróka
+ 36 30 974 9191
hello@erdelyiboroka.hu