cropped-EB_consultant_header.png

ÉVES CÉLÁLLÍTÁS

MIKROVÁLLALATOKNAK

3 ALKALMAS KONZULTÁCIÓS CSOMAG

eves-celterv-mikro-cover
Nem szeretnék közhelyekkel indítani, de kénytelen leszek: felgyorsult világunkban, az egymást érő krízisek közepette a hatékonyság, az energia- és erőforrásgazdálkodás kulcskérdések minden szervezet életében. A verseny folyamatosan növekszik, ugyanakkor a gazdasági válság komoly terhet ró a vállalkozásokra; a mindennapi működés biztosítása is sokszor kihívást jelent, nem beszélve a komolyabb célok megvalósításáról. Éppen ezért minden eddiginél nagyobb jelentőséget kap a stratégiai célállítás, illetve ezen célok által vezérelt, fókuszált munka.
 
Különösen igaz ez a mikrovállalkozásokra, amelyek hamarabb megérzik a válságokat minden tekintetben, és az erőforrások szűkössége is jobban kiütközik. Természetesen a mikrovállalkozások éppen méretükből adódóan könnyebben is képesek a változásra, ez azonban csak még indokoltabbá teszi az egyértelmű célkitűzéseket hosszú és rövid távon egyaránt.
 
Évek óta foglalkozom stratégiai célállítással mind egyéni, mind vállalati szinten. Számomra ugyanis a célállítás az origó: nincs hatékonyság, nincs időgazdálkodás, nincs munka- és életszervezés, ha nincsenek világosan körvonalazott hosszú-, közép- és rövidtávú célok. Ezek nélkül csak sötétben tapogatózás van, ad hoc szerveződik az idő, használódik az energia, a sikerek pedig szintén véletlenszerűen jönnek – ha egyáltalán.
 
Igen, a talaj ingoványos, ám én mégis azt mondom, a vállakozásod egyetlen esélye a sikerre a megfontolt célállításban rejlik. Ebben tudlak téged/benneteket segíteni. Egy előre meghatározott, ám rugalmas módszertan segítségével végigvezetlek a célállítás folyamatán, majd a célok eléréséhez vezető út felvázolásán. A közös munka eredményeként tehát nemcsak nagyon pontos és konkrét célkitűzésekkel vághat neki a vállalkozásod a következő évnek, hanem már az akcióterv is a kezedben lesz.

KINEK AJÁNLOTT EZ A CSOMAG?

Elsősorban egyéni vállalkozóknak, szabadúszóknak, kis (családi) vállalkozásoknak fejlesztettem ki a csomagot. Amennyiben kétséges számodra, hogy a te céged számára megfelelő lesz-e ez a konzultációs csomag, keress fel a hello@erdelyiboroka.hu e-mailcímen vagy a 30/974-9191 számon!

A MÓDSZEREKRŐL

Sosem hittem egyetlen módszertan mindenhatóságában; egy-egy keretrendszer A-tól Z-ig történő alkalmazásában; számomra a tanácsadás mindig egyféle izgalmas mozaikjáték, amikor a rendelkezésre álló építőkockákból, azaz a különböző módszertanok eszköztáraiból összeválogatom azokat az elemeket, amelyeket összeépítve egy számodra optimális, gyakorlatilag egyedi módszertant állítok össze.
 
A vállalati célállításban – mikrovállalatok esetében is – az alapvető módszertan, amit használni szeretek, az OKR (Objectives and Key Results). Természetesen a jelenleg népszerű céltervezési (vagy legalábbis annak nevezett) módszerek szélesebb skáláját ismerem, kezdve a Balanced Scorecardtól az OGSM-ig, a KPI-októl a SMART-ig, ám ezen elképzelések egyike sem olyan széleskörű, rugalmas és mégis egyszerű, mint az OKR.
 
Az OKR-nek megvannak a maga hiányosságai, és ezen “lyukak” befoldozására további módszereket kerestem. Így jutottam el Simon Sinek miért-módszeréig, emeltem be a Hoshin Kanri rendszer egyes elemeit, és igyekeztem tovább színesíteni különféle coaching, valamint döntéstámogatási eszközökkel. Ennek eredményeként összeállt egy olyan “patchwork” módszertan, amelyet mostanra már több kkv-szektorbeli ügyfelemnél sikerrel használtam.

HOGYAN ZAJLIK LE A FOLYAMAT?

A csomag megvásárlása után megkapod az írásos instrukciókat, amelyekkel fel tudsz készülni az első konzultációra. Előre szólok: ebben a folyamatban a munka oroszlánrésze a tiéd lesz, sokat kell majd dolgoznod, gondolkodnod, írnod, tervezned, így lesz ugyanis valóban hatékony a közös munka, és ami még fontosabb: így kristályosodnak ki a valódi céljaid és a saját utad

A konzultációkon átbeszéljük azt, amin dolgoztál, sokat kérdezek majd, olyan kérdéseket, amelyek továbblendítenek a tervezés következő fázisába. Majd újabb egyéni, írásos feladatok, újabb konzultáció – és így tovább. Az utolsó alkalom végén úgy búcsúzunk el, hogy nagy vonalakban megtervezted a következő éved, és jóval részletesebben a következő negyedévet. De még itt sem engedem el a kezed: a következő két negyedévben utánkövetlek célzott kérdések formájában.

A CSOMAG TARTALMA

  • 3×60 perc online konzultáció (amennyiben többen vesztek részt, úgy 3×90 perc)
  • minden alkalmat megelőzően önálló feladatok, amelyek mentén az együtt töltött időt lényegesen hatékonyabban, a megoldásokra fókuszálva tudjuk felhasználni
  • az alkalmak között, valamint az utolsó konzultáció után még további 1 hónapon át folyamatos e-mailes konzultációs lehetőség
  • segédanyagok, tervezők, amelyek segíthetnek a munkádban
  • két utánkövető kérdőív a következő két negyedévben

HOGY MIÉRT DOLGOZZ VELEM?

boro_sidebar

Hadd meséljek kicsit magamról…

Erdélyi Boróka vagyok, hatékonyság szakértő, tréner, business és mérnök coach.
Küldetésem, hogy a hatékony és észszerű munkavégzést, valamint az ebből adódó kiegyensúlyozottabb magánéletet minél több ember számára elérhetővé tegyem.
 
Számomra a hatékonyság sosem egy elérendő cél, amellyel még többet préselhetünk ki a munkatársainkból vagy önmagunkból, hanem egy eszköz ahhoz, hogy akár magánemberként, akár szervezetként a “miért”-ünkért élhessünk és dolgozhassunk nap mint nap.
 
Mélyen hiszek abban, hogy a világot az viszi előre, ha mindenki azt teszi hozzá, amit szívvel-lélekkel képes csinálni. Ehhez viszont tisztában kell lennünk a céljainkkal, motivációnkkal, tevékenységeinkkel. Meg kell tanulnunk elkülöníteni a “lényeges keveset” a “lényegtelen soktól”, és időnket, munkánkat, kapcsolatainkat eszerint szervezni.

MIT MONDANAK, AKIK MÁR DOLGOZTAK VELEM?

"Én még benne vagyok a folyamatban, így konkrét eredményekről csak később fogok tudni beszámolni, de muszáj elmondanom: nagyon élvezem a folyamatot. Egy álom válik lassan valóra, amiben egy ideig hinni sem mertem, most pedig már konkrét terveim vannak a közös munkánknak köszönhetően. Látom az utat magam előtt, tudom, mire kell vigyáznom, hol kell fejlődnöm. Alakulnak a módszereim tervezésben, munkában, időbeosztásban is, és a sokat emlegetett "szemléletváltás! szemléletváltás!" jelszót már a mindennapokban is hasznosítom. Hála és köszönet, izgatottan várom a folytatást.”
Csányi Andrea
(leendő) vállalkozó
"Családi vállalkozásunk átszervezésében kértem segítséget Erdélyi Borókától, ismerve őt korábbi közös munkahelyünkről. Komoly szakemberként ismertem őt, így nem volt kérdés, hogy megbízom benne és a módszereiben. Nem csalódtunk: a folyamataink a helyükre kerültek, új módszereket kezdtünk alkalmazni. Ajánlom őt."
Dr. Venesz Árpád

MÉG NÉHÁNY FONTOS KÉRDÉS

Természetesen, ám ez esetben kérlek, a nagyobb csomagot válasszátok, mert csak így jut elegendő minden nézőpontra.
Természetesen! Rendszeresen tartok stratégiai célállítás workshopokat nagyobb cégeknek is. A cégedre szabott egyéni ajánlatért keress fel a hello@erdelyiboroka.hu e-mailcímen vagy a 30/974-9191 számon!
A folyamatot úgy építettem fel, hogy 3 alkalom alatt eredményre jussunk, ám ha mégis úgy érzed, hogy szükséged lenne még támogatásra, úgy a mindenkori konzultációs díj mellett tudsz további órákat foglalni. (Több résztvevő esetén 1.5-szeres szorzóval számolódik a konzultációs díj.)
A Vállalkozói Iránytű célcsoportja ugyanaz, mint ennek a csomagnak, azonban a tematika eléggé eltér. A Vállalkozói Iránytűben te hozod a konkrét kérdéseket, dilemmákat, megoldandókat, amelyek a hatékony működést illetik, és a közös munka, a felhasznált módszerek és eszközök is ez alapján lesznek kiválasztva; itt azonban kifejezetten a célkitűzés lesz a cél, és egy konkrét keretrendszeren belül fogunk dolgozni.
Igen, ennek a csomagnak van egy “párja”, ami kifejezetten egyéni célkitűzésekre lett kifejlesztve. Itt tudod megtekinteni a részleteket.
Bár a céltervezést sokan az újévhez kötik, és az üzleti tervezés is általában ehhez, illetve a pénzügyi évhez igazodik, a téma mindig aktuális. Ha te épp márciusban döntesz úgy, hogy a hatékony működés érdekében itt az ideje a stratégiai tervezésnek, akkor rajta! Egy évre készítjük el a terveidet, de az éppúgy lehet október 7-től következő október 7-ig!

A CSOMAG TARTALMA...

HA EGYEDÜL VESZEL RÉSZT:

A csomag ára: 125.000 Ft.

HA A KOLLÉGÁIDDAL VESZTEK RÉSZT:

A csomag ára: 180.000 Ft.

KAPCSOLAT

Erdélyi Boróka
+ 36 30 974 9191
hello@erdelyiboroka.hu